Ja kupiłem rok temu o1 TDI 110 Ahf (2001) i miał 245 tyś a teraz ma 297 tyś i smiga. Ostatnio byłem w Niemczech i widziałem O1 1.9 tdi 2004 z przebiegiem 680 tyś TAXI. Wiec panowie jeszcze pojeździmy :wink :wink:
ja u siebie w rs mam 282000 był raz zmieniany rozrzad bo niby w tych silnikach co 180 tys sie zmienia no i podstawa klocki olej no etraz cos mi w lewym kole zaczyna tzreszczec i nie sa to gumki stabilizatora bede szukał dalej
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
W moim Jozinie jst zaledwie 144000km, ale w rodzinie jest O1 z przebiegiem 480000km.
Wujas dba książkowo, więc pochodzi jeszcze u nich z dziesięć lat, a jako że nie jest jedynym samochodem w domu to katowana nie będzie.
Z moich wspomnień z tego co w domu najdłużej chodziło pod dwoma kierowcami:
W201- (Mercedes 190D 2,0d+manual) od nowości w domu 780.000km wymieniony jedynie pasek wieloklinowy napędu osprzętu silnika.
W124 - legenda której nie trzeba przedstawiać 3,0diesel+automat- 920.000km - z napraw j.w. + wymiana łożyska podporowego wału napędowego.
Merdedes 410 2,9d - dostawczak 1 470 000- popychacze zaworów, łożyska w tylnym moście
W202(c klasa)- 3,2e+manual - 560.000km.
r2r, Golf i Passat B4 mial do 400kkm. A potem spokojnie lecial od 0.
...więc pytam sie poc o takie kombinacje??? To stwarza tylko możliwości naciągaczom i oszustom. Zrobi taki przebiegu 460000 a na liczniku widać 60000. W Octavi taki hochsztapler nie maiłby łatwego życia bo musiałby sie juz troszke wysilic i kopać licznik, a przy takim Passacie B4 auto samo wychodzi mu naprzeciw.............żeby daleko nie szukac przykładów
Na gieldzie widzialem golfa 3 z 93 roku......i miał przebieg 60 tys.......a wlasciciel mowil ze z licznikiem nic nie robil....tylko ten stan techniczny.......to w tym przypadku by chlopina musił podkrecic licznik w góre...
Pytanie czy musiał podkręcic w górke, czy najechał kołami 360000 albo 460000 i nic nie musiał podkręcać
Sorry za off ale takie gówna czasami mnie tak nurtuja że aż sie trzęsę z ciekawości
Golf i Passat B4 mial do 400kkm. A potem spokojnie lecial od 0.
dokładnie do 299999km. a potem 0
Zamieszczone przez r2r
W Octavi taki hochsztapler nie maiłby łatwego życia bo musiałby sie juz troszke wysilic i kopać licznik, a przy takim Passacie B4 auto samo wychodzi mu naprzeciw
niezupełnie, po pierwszym resetowaniu licznika znikał napis "total" widoczny przy pierwszych 300kkm
Zamieszczone przez r2r
Na gieldzie widzialem golfa 3 z 93 roku......i miał przebieg 60 tys.
ja sprzedałem wiosną swojego '94 ze stanem licznika jakieś ~30kkm, ale z informacją, że przebieg 330kkm
To ja przed kupnem swojej Octavii (w Anglii) znalazłem Octavię co miała przebieg 400Tyś/MIL :shock: oglądałem ją nawet była w miarę dobrym stanie(jeździła na TAXI). Później widziałem ją znowu miała już 150tys/mil :wink:
Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
Była O1 AGR Hatchback.
440kkm i jezdzi... dwumas do wymiany,bo terkotac zaczyna, rozrusznik po regeneracji, alternator tez, pompa wspomagania, cos rzezic zaczyna, fotel kierowcy twardy jak deska a poza tym wszystko w jak najbardziej pozadku 8)
ja to chyba jestem w tym temacie rodzynkiem bo z tego co widze wszyscy prawie albo 1.9tdi lub 2.0 tdi i sporadycznie benzyny ale nie widzialem w ogole zeby ktos opisywal OI z silniekiem 2.0 benzyna. Ja posiadam taka w rodzinie jest od w sumie 9 lat i jest juz najechane 260 tys z powazniejszych napraw pompa wodna i szykuje sie wkoncu sprzeglo od nowosci nie wymieniane
Mam okazję kupić Octavie I 4 letnia 1.9TDI 250kkm. Przeczytałem post z zainteresowaniem, może ktoś pokusi się albo doradzi na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu auta. Jest dostępna pełna książka serwisowa (prawdziwa, z zaufanego źródła), chodzi mi o to co sprawdzić przy takim przebiegu czy już było wymieniane (coś co jest kosztowne). Chciałbym uniknąć sytuacji, że za parę kkm będę musiał wydać parę tys pln na cos na co nie zwróciłem uwagi wcześniej.
Mam okazję kupić Octavie I 4 letnia 1.9TDI 250kkm. Przeczytałem post z zainteresowaniem, może ktoś pokusi się albo doradzi na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu auta. Jest dostępna pełna książka serwisowa (prawdziwa, z zaufanego źródła), chodzi mi o to co sprawdzić przy takim przebiegu czy już było wymieniane (coś co jest kosztowne). Chciałbym uniknąć sytuacji, że za parę kkm będę musiał wydać parę tys pln na cos na co nie zwróciłem uwagi wcześniej.
przede wszystkim podpiac pod komputer i sprawdzic bledy, zrobic test dynamiczny, w stacji diagnstycznej sprawdzic zawieszenie, przejechac sie i zobaczyc czy wystepuja drgania, szarpanie, sprawdzic poziom plynow, nie zawsze sprzedawca uzupelni to co wycieklo zweryfikowac przebieg i blachy. pamietaj, ze drobne zadrapania, wgniotki nie skreslaja auta, podobnie jak drobne malowanie nie oznacza, ze jest wypadkowe.
Bck, właśnie auto jest z pewnego zrodla. Będę miał komplet informacji co do jego historii. Chodzi mi o wymiane np. turbiny, skad wiedziec ile jeszcze pociagnie jak to sprawdzic?
Bck, właśnie auto jest z pewnego zrodla. Będę miał komplet informacji co do jego historii. Chodzi mi o wymiane np. turbiny, skad wiedziec ile jeszcze pociagnie jak to sprawdzic?
Tak jak mowil BCK komputer prawde Ci powie, a jak turbo ma paść to i tak padnie jedni robia 100k inni 500k na jednej turbinie to samo z dwumasa.
moja octavia rok 2001 1.9TDI ma 280kkm i zaczyna sie chyba sypać.
Od jakiegoś czasu ma objawy szarpania ale tylko w przedziale 1600-2000 obr/min a powyżej było spoko tak jakby mocy dostawała ale jakoś ostatnie dwa dni jest koszmar jakby mocy nie miała. jakby to był zwykły diesel. Żeby ją dobrze rozpędzić muszę wcisnąć gaz do samej podłogi. Silnik od jakiegos czasu coraz bardziej klekocze.
Kilka razy byłem w różnych miejscach na kompie i nic nie wykrywało.
Przy przyśpieszaniu ładnie kopci na czarno.
A i przy większych prędkościach niż 130km/h zaczyna cała drgać. Nie wiem czym jest to spowodowane? łożyska i drążki mam nowe oraz wyważone koła i zbieżność ok.
Może polecicie w Wa-wie jakiegoś specjalistę który będzie w końcu znał się na tym silniku i nie puści mnie z torbami?
Witam! Obejrzyjcie sobie co może samochód http://www.roadlook.pl/oldtimers/ame...-4-mln-km.html nie jest to Octavia, ale w każdym razie auto seryjne. Ech, ile zrobi najlepsza Czeszka? :niewiem
PS ja tam nawet nie piszę ile moja ma zrobione bo wstyd! ad:
229732, benzyna jak widac w profilu. przepustnica do przeczyszczenia, przy rozruszniku tez trzeba cos przeczycic i mam nadzieje dalej bedzie jezdzic jak nowa.
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
ja to chyba jestem w tym temacie rodzynkiem bo z tego co widze wszyscy prawie albo 1.9tdi lub 2.0 tdi i sporadycznie benzyny ale nie widzialem w ogole zeby ktos opisywal OI z silniekiem 2.0 benzyna. Ja posiadam taka w rodzinie jest od w sumie 9 lat i jest juz najechane 260 tys z powazniejszych napraw pompa wodna i szykuje sie wkoncu sprzeglo od nowosci nie wymieniane
Jechałem jako pasażer Octavią 2.0 benzyna i miała coś około 430 kkm na liczniku. Niestety nie wiem nic więcej na temat tego auta.
Komentarz